Λίγη ώρα μετά τα ρατσιστικά σχόλια του στελέχους του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα πρώην -πλέον- Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνου Καλέμη, ο Κυριάκος Βελόπουλος ήρθε να δώσει το δικό του σόου αθλιότητας με ρατσιστικές αναφορές κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Έλληνα που διαπρέπει στις ΗΠΑ και κάνει με κάθε ευκαιρία περήφανη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έγραψε πως «ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος».


Καθαιρείται το στέλεχος του υπ. Παιδείας μετά τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Αντετοκούνμπο

Νωρίτερα, την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας, μετά τα ρατσιστικά σχόλιά του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας. Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».