Με διπλασιασμό των διενεργούμενων διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού στους ξένους τουρίστες οι οποίοι προέρχονται από την Ισπανία, έχει ήδη απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές της χώρας στην νέα έξαρση της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι σχετικοί έλεγχοι για την τήρηση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ο επιδημιολογικός δείκτης μετάδοσης του SARS – COV 2 στη χώρα μας (Rt) κινείται γύρω στο 0,4.
Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αλλά τόνισε ότι «ο ιός είναι εδώ και αυτό μας δείχνουν τα αυξημένα κρούσματα», ενώ ο ίδιος ζήτησε να επιδεικνύεται από τους πολίτες της χώρας μας «ψυχραιμία, αλλά όχι εφησυχασμός».

Το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, εργαζόμενοι, πολίτες και ξένοι επισκέπτες, ενώ η οικονομία αρχίζει να επανεκκινεί, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι διενεργούνται περίπου 1.000 στοχευμένα διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα σε εργαζόμενους χώρων εστίασης όλης της χώρας, στις οκτώ πιο επιβαρυμένες περιοχές της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει από ένα περιπολικό της αστυνομίας σε κάθε μαζική συνάθροιση πολιτών», έκανε έκκληση στην ατομική και συλλογική μας ευθύνη και, αναφερόμενος στους χώρους λατρείας και τις εκκλησίες, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «στις εκκλησίες παρατηρούμε ότι τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, ενώ, σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα προστασίας, εάν αυτό χρειαστεί.