Αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή και βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών, τοποθετήθηκαν οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σέβεται πλήρως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρουν, με την απόφασή της αυτή «η κυβέρνηση καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές» καθώς όπως σημειώνουν «η σημερινή ρύθμιση είναι οριζόντια».

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει, όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά (περίπου 250.000 συνταξιούχους), αλλά και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

«Σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δις ευρώ», υπογραμμίζουν επιπρόσθετα.

Σημείωνεται ότι ο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους το 2020.