«Προτεραιότητά μας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων», ανέφερε σε δήλωσή του από τις Σπέτσες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την επίσκεψή του στις λιμενικές αρχές του Αργοσαρωνικού.

Ο υπουργός επεσήμανε πως «το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι καθημερινά παντού, σε λιμάνια, και πλοία, ελέγχοντας την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Αυτό ακριβώς γίνεται και στα λιμάνια της Αίγινας, του Πόρου, της´Υδρας και των Σπετσών».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη είναι γνωστό ότι κάποια μέτρα είναι δυσάρεστα. «Είναι όμως απολύτως αναγκαία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού για την κατανόηση και τη συνεργασία τους καθώς και τις τοπικές αρχές για την προσπάθειά τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να κάνει όλα όσα πρέπει ώστε να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό» κατέληξε στη δήλωσή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του υπουργού στα νησιά του Αργοσαρωνικού ήταν ο βουλευτής Α' Πειραιώς Ιωάννης Μελάς, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.