Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάνας Παπαευαγγέλου.

H κυρία Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσει το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η διάθεση δωρεάν μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πέτσας, μεταξύ άλλων είπε ότι η ενημέρωση για τον κορονοϊό, θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00 μμ, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας. Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Κεραμέως: Με αυξημένα μέτρα προφύλαξης τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου … εκτός απροόπτου

Η υπουργός παρουσίασε το πλαίσιο της λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονια, με την πανδημία του κοροναϊού

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών  θα γίνει με αυξημέντρα μετρα πρόληψης και προφύλαξης έναντι του κορωνοϊου και με βάσει τις εισηγήσεις των επιτροπών των λοιμοξιολόγων.

Τόνισε ότι οι απόφασεις λαμβάνονται με τα σημερινά στοιχεία και αν κριθεί από τις συνθήκες θα επικαιροποιούνται. Οπως έιπε αν και αρχικά αποφασίστηκε τα μαθήματα να ξεκινήσουν 7 Σεπτεμβρίου, ενδεχεται να υπάρξει παράταση και οι τελικές αποφάσεις θα ληθούν 1η Σεπτμεβρίου

“Είμαι και γω μητέρα και μάλιστα μικρών παιδιών”, είπε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η χρήση μάσκας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση να φοράμε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάνουμε εμβόλιο, σημείωσε η υπουργός ενώ επισήμανε ότι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία αναγνώρισε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας.

Στην πορεία κάθε βήμα θα αξιολογείται.

Δείτε ζωντανά: