Για τον Γιώργο Γεραπετρίτη από τη σύγκριση μεταξύ της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και της αντίστοιχης εξαγγελίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται μια ειδοποιός θεσμική διαφορά ανάμεσα στην παρούσα διακυβέρνηση και την προηγούμενη. Η δεύτερη, λέει, προτίμησε να το ανακοινώσει με έναν «εντελώς αντιθεσμικό τρόπο» και σκόπευε να εκδώσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, «που θα σήμαινε ότι η Βουλή δεν θα είχε κανέναν λόγο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί, ταυτόχρονα, για «ανερμάτιστη αντιπολίτευση» την Κουμουνδούρου, επειδή το αίτημα της ΚΟ της – για κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο με ονομαστική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο – στέρησε την ελληνική διπλωματία από ένα επιπλέον όπλο στο άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ την Τετάρτη.

Οσο για το άλλο μεγάλο θέμα της εβδομάδας, το άνοιγμα των σχολείων, εξηγεί μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ότι η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων δεν ανακοινώθηκε γιατί είναι τεχνικά αδύνατη και δημοσιονομικά δυσβάστακτη.

-Ποια μηνύματα στέλνει εντός συνόρων η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο

-Πως σχολιάζει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ περί αποδυνάμωσης της μελλοντικής διαπραγματευτικής δύναμης της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις εξαιτίας της συμφωνίας με την Αίγυπτο

-Πώς κρίνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19 και τι λέει για το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown