Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κουρτάκης.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25 και παρών το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας...»

Εν προκειμένου ο κ. Πολακης επιχείρησε να συνδέσει τον εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και την δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.

Η άκρως συκοφαντική αναφορά του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών. Έτσι, σήμερα η Βουλή αποφάσισε να ανοίξει τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης, για έναν άνθρωπο, που κατ εξακολούθηση επιτίθεται στον κ. Κουρτάκη.

Για την ιστορία και μόνο αξιζει να αναφερθεί ότι ο Γιαννης Κουρτάκης προχώρησε και σε νέα μήνυση και αγωγή, με αφορμή σειρά από άθλιες αναρτήσεις του κ. Πολάκη, και οι οποίες στοχοποιήσουν τον εκδότη των Παραπολιτικών.