Στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για να επισκεφθεί Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Χρονίως Πασχόντων. Συγκεκριμένα η Υφυπουργός επισκέφθηκε τη Μονάδα ΑΜΕΑ «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» και το Γηροκομείο Ζωσιμάδων στα Ιωάννινα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Σελίβειο Γηροκομείο στο Μεσολόγγι, τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας στην Πάτρα και το Παράρτημα ΑΜΕΑ στο Αίγιο.

Η κ. Μιχαηλίδου είχε ακόμη συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Καχριμάνη και Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη στους οποίους τόνισε ότι το Υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να τους παράσχει κάθε συνδρομή στο έργο τους για την προστασία αυτών των δομών και να βοηθήσει στον συντονισμό των δράσεων τους με άλλους φορείς.

ioannina_2

Για τις επισκέψεις της αυτές η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε σχετικά: «Από το περασμένο Σάββατο ισχύουν ειδικότερα και αυστηρότερα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό τόσο των φιλοξενούμενων όσο και των εργαζόμενων στις κλειστές δομές και διεξάγονται τακτικοί έλεγχοι για την ορθή εφαρμογή τους. Ως Υπουργείο Εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τις Περιφέρειες που έχουν και την αρμοδιότητα για τα γηροκομεία και βοηθούμε στον συντονισμό των απαραίτητων δράσεων τους με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Αυτό το νόημα έχει και η παρουσία μου σήμερα εδώ στις δομές της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας αλλά και οι συναντήσεις μου τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Καχριμάνη όσο και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Φαρμάκη ώστε να ενημερωθώ αναλυτικά για τις ενέργειες των υπηρεσιών τους».

Την υφυπουργό Εργασίας κατά την επίσκεψή της στη Μονάδα ΑΜΕΑ «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος και το Γηροκομείο Ζωσιμάδων συνόδευσαν οι βουλευτές Μαρία Κεφαλά και Σταύρος Καλογιάννης.