Σε καραντίνα βρίσκονται από σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Παπαθάνασης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά τη συνάντησή τους με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτός αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στον κοροναϊό.

Μάλιστα αμφότεροι επρόκειτο σήμερα να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ωστόσο, ενημερώθηκαν εγκαίρως και δεν ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Λίγο αργότερα, και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενημέρωσε τόσο μέσω ανακοίνωσης όσο και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι και ο ίδιος μπαίνει σε καραντίνα, καθώς και εκείνος συναντήθηκε με τον ίδιο επενδυτή που διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πλακιωτάκης «ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό COVID-19.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός».