Σήμερα το πρωί ή το αργότερο αύριο αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει στον πρωινό καφέ τις αλλαγές που θα κάνει στους τομεάρχες του κόμματος του .Στην συνεδρίαση στην οποία από δω και πέρα θα μετέχουν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Ολγα Γεροβασίλη και ο Δημήτρης Βίτσας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να υπάρξει εσωκομματική ειρήνη καθώς τα θέματα της επικαιρότητα είναι πολλά και οι εξελίξεις πυκνές.

Χθες το απόγευμα ο Νάσος Ηλιόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει την θέση του εκπροσώπου τύπου ενώ αναπληρωτής λέγεται ότι θα είναι ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τομέα των Οικονομικών αναμένεται να παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς και η αναπληρώτρια Κατερίνα Παπανάτσιου. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Τον τομέα της οικονομίας αναμένεται να τον αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης καθώς ο Νίκος Παππάς θα πάει στο Υποδομών. Στην θέση του αναπληρωτή θα παραμείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραμείνει στην θέση του τομεάρχη Εξωτερικών με αναπληρώτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων την Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην θέση του στον τομέα Προστασίας του Πολίτη: θα παραμείνει ο Γιάννης Ραγκούσης με αναπληρωτή για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής τον Γιώργο Ψυχογιό.

Αμετακίνητος θα είναι και ο Νίκος Φίλη από την παιδεία όπως και η αναπληρώτρια Μερόπη Τζούφη.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει στην θέση της ως τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , όπως επίσης και η αναπληρώτρια για Κοινωνική Πρόνοια Θεανώ Φωτίου

Τομεάρχης Υγείας: Ανδρέας Ξανθός

Τομεάρχης Ναυτιλίας: Νεκτάριος Σαντορινιός

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης: Σταύρος Αραχωβίτης

Αναπληρωτής: Βασίλης Κόκκαλης

Από εκεί και ύστερα αναμένεται να υπάρξουν και εκπλήξεις καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ανακατέψει την τράπουλα βάζοντας και νέα στελέχη μέσα στην άτυπη κυβέρνηση του.

Για παράδειγμα ακούγεται ότι η μέχρι πρότινος κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεν αποκλείεται να αναλάβει τον τομέα του Τουρισμού καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει το βάρος του σε αυτό τον τομέα.

Ακόμα για να ενταχθούν στο νέο σχήμα ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη, Διονύση Καλαματιανού, Νατάσσας Γκαρά, Ραλλίας Χρηστίδου .