Στην προσφιλη τακτική της δαιμονοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δήθεν λειτουργούν ως "εχθρικά" κέντρα για να βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε ο Α. Τσίπρας στην προσπάθεια του να περιφρουρήσει την ενότητα στο κόμμα και να μην μετατραπεί η συνεδρίαση της Κ.Ε σε αρένα αλληλοσπαραγμού.

Άλλωστε η απόφαση του να προτείνει τον Δ. Τζανακόπουλο για την θέση του Γραμματέα της Κ.Ε, κάτι που θα επικυρωθεί από τα μέλη του οργάνου εντός της ημέρας, έχει πυροδοτήσεις αρνητικές αντιδράσεις, κυρίως στις δυνάμεις της προοδευτικής συμμαχίας, αλλά και στην ομάδα της "Ενωτικής Κίνησης", στην οποία άτυπος ηγέτης εμφανίζεται ο "ζημιωμένος" από τις αλλαγές Ν. Παππας. Ως εκ τούτου θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει η υποψηφιότητα του Δ. Τζανακόπουλου.

"Στις συνθήκες αυτές, η αναβάπτιση όλων μας στις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της αφοσίωσης στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας αποκτά ζωτική σημασία. Οι μίζεροι εγωισμοί, ο διάλογος όχι ως ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, αλλά ως μέσο εξουδετέρωσης της διαφορετικής φωνής, δεν έχει θέση στο χώρο μας" τόνισε ο Α. Τσίπρας, σημειώνοντας πως οι συνθήκες ειναι τέτοιες που απαιτούν συναίσθηση της ευθύνης και ορθή κρίση από όλους μας".

"Οφείλουμε να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτεί η νέα κατάσταση, για να ανταποκριθούμε στα νέα καθήκοντα. Με μόνο κριτήριο ακριβώς αυτό. Και για να είμαι καθαρός, καθώς επιχειρείται μια χυδαία παρέμβαση εχθρικών κέντρων στις διεργασίες μας, χωρίς κρυφούς ή φανερούς υπολογισμούς. Όσον με αφορά τουλάχιστον" υποστηριξε ο αρχηγός της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πως ηγείται μιας κυβέρνησης που αποτυγχανεί κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα. "Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη γκρεμίζει αντί να χτίζει και καταστρέφει αντί να δημιουργεί" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Σε τρία κύρια μέτωπα η κοινωνία αγωνιά και η κυβέρνηση αποτυγχάνει κατά κράτος, βυθίζοντας στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στο μέτωπο της πανδημίας.Στο μέτωπο της οικονομικής κρίσης. Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των προκλήσεων Ερντογάν" σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το γεγονός πως η αποτυχία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν αναδεικνύεται ειναι επειδή τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν διαμορφώσει μια "επικοινωνιακη υγειονομική ζώνη" γύρω από τον πρωθυπουργό.

"Και το γεγονός ότι με διάφορα ανήθικα μέσα, έχουν εγκαταστήσει γύρω τους μια επικοινωνιακή υγειονομική ζώνη, με αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη να εμφανίζεται το μαύρο άσπρο, απλώς πιστοποιεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει να υπονομεύει, εν ονόματι της επικοινωνίας, δηλαδή της κατευθυνόμενης από το μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, ακόμα και την ίδια τη δημοκρατία" ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: "Γιατί δημοκρατία χωρίς ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση, χωρίς κριτική στην πολιτική εξουσία, είναι ανάπηρη δημοκρατία".

Μάλιστα ο Α. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως "η Ελλάδα ζει τη στιγμή αυτή μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, διότι όπως ανέφερε "ζωτικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ο ρόλος του Τύπου, αλλά και της Δικαιοσύνης, φαλκιδεύονται βάναυσα".