Απάντηση σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για πολιτικά παιχνίδια ισχύος έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χθες ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, όταν έγινε γνωστό πως μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης κατά του βουλευτή, Παύλου Πολάκη, το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας του προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια, δεν έγινε δεκτό από τη Βουλή.

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης, τόσο με παρεμβάσεις του πρωί, όσο και μέσα από ανάρτησή του στο twitter «η συγγνώμη δεν πήγαινε στον εκδότη/δημοσιογράφο αλλά στον πολίτη που δεν έχει ασυλία και που εμποδίσαμε την άσκηση ενός δικαιώματός του».

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα μίλησε για «υποκρισία» από όσους δήλωσαν ότι δήθεν σκανδαλίστηκαν από την πρόθεσή του να ζητήσει συγγνώμη από έναν πολίτη.

Σημειώνεται ότι χθες η Βουλή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, καθώς απουσίαζαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ από το Κοινοβούλιο, την μη άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, εναντίον του οποίου έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.

Από την ΝΔ, περίπου 80 βουλευτές βρίσκονταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα η απουσία των υπολοίπων να οδηγήσει στην μη άρση της ασυλίας κάτι που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε παρά το γεγονός πως ο ίδιος στο παρελθόν πρωτοστατούσε στην αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον κ. Κουρτάκη στο να καταθέσει νέα μήνυση κατά του κ. Πολάκη, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και να το βάλει στα πόδια, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο «παλικάρι» είναι, τώρα που "ξέμεινε" από "Παπαγγελόπουλους", "Παππάδες" και παραδικαστικό.

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης:

«Τέλος όλοι όσοι δήθεν σκανδαλίστηκαν από την «συγγνώμη» μου στον @KourtakisJohn είναι υποκριτές. Η συγγνώμη δεν πήγαινε στον εκδότη/δημοσιογράφο αλλά στον πολίτη που δεν έχει ασυλία και που εμποδίσαμε την άσκηση ενός δικαιώματός του. Την ίδια θα έλεγα σε κάθε πολίτη. Υποκριτές.