Με αναφορές στα οικονομικά, στη φορολογία, στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και στα εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την συνέντευξή Τύπου από τη Θεσσαλονίκη.

 «Ερχόμαστε και να στηρίξουμε την μεσαία τάξη και να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», τόνισε ο Κυριάκος Μηστοτάκης, σημειώνοντας τα νέα δεδομένα από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που υπαγορεύουν την πρόταξη άλλων προτεραιοτήτων, ενώ σημείωσε ότι η διαχείρισή της  δεν πρέπει να επιφέρει πλήγμα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα στην ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας, οριοθετούν τις συντεταγμένες των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

 Παράλληλα, περιγράφοντας τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης, σημείωσε ότι το βάρος θα πέσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης.

 Μιλάμε για μια παγκόσμια ύφεση, πρωτοφανή οικονομική κρίση, τη μεγαλύτερη από το 1921. Η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πάει λίγο καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η εκτίμηση ήταν ότι θα είχαμε τη μεγαλύτερη ύφεση και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με εξελισσόμενο πακέτο. Κρατάμε πυρομαχικά και προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν δύσκολο χειμώνα. Θα στηρίξουμε τις πιο ευάλωτους. Έχουμε πολλά ταμειακά διαθέσιμα.

 Το χθεσινό πακέτο μέτρων στηρίζει τη μεσαία τάξη που έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία πέντε χρόνια. Στηρίζουμε τη μεσαία τάξη και είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά μας. Αυτή η ύφεση δεν είναι Μητσοτάκη, είναι παγκόσμια ύφεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.