H ανάρτηση του parapolitika.gr που αναδείκνυε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση και τις κατηγορίες περί… διεθνισμού που εξαπέλυσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Θεοδώρα Τζάκρη έλαβε και επίσημες προεκτάσεις. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Θεοδώρα Τζάκρη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Όλγα Γεροβασίλη, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση για να ανασκευάσει όσα ισχυρίστηκε και το νόημά τους.

Η ανακοίνωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη.

Νίκος Φίλης: Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Στο θέμα παρενέβη και ο Νίκος Φίλης, «αδειάζοντας» τη Θεοδώρα Τζάκρη για όσα δήλωσε, ζητώντας να δώσει εξηγήσεις.