«Δεν έχουμε συλλογική ηγεσία αλλά πρόεδρο» ανέφερε ο Αλέξη Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλώνεται με τα εσωκομματικά προβλήματα και τις διαφωνίες και ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να το αποτρέψει με κάθε τρόπο .

Η χθεσινή συνεδρίαση του πρωινού καφέ ήταν πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική καθώς στο θέμα παρενέβη και η νέα γενιά των στελεχών ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και στην προσπάθεια που κάνει για την δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Η δημιουργία της επιτροπής δεοντολογίας που στόχο θα έχει να ασχολείται με τα εσωκομματικά παραπτώματα δείχνει ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να φτιάξει το νέο κόμμα με κάθε κόστος. Ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστεί μέχρι τέλους με κάποιους από τους συντρόφους του.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην δήλωση του που έκανε λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και πάλι με τα ίδια λόγια στην συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας την στάση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη « πολιτική απάτη» θέλοντας να δείξει ότι δεν υποχωρεί από την τακτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει .

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια για την κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας ότι « δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.»

Με τον αέρα μάλιστα που του έδωσαν οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κατά της τοποθέτησης Τσακαλώτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν.»