Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
kar-thumb-large--2-thumb-large
Πολιτική

Καραμανλής: Την Πέμπτη θα βγουν τα πρώτα λεωφορεία ΚΤΕΛ στους δρόμους

Την Πέμπτη θα βγουν στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες, όπως δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, πρόσθεσε ότι σταδιακά θα μπουν σε δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών συνολικά 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση το επόμενο διάστημα. «Πάνω από 10 χρόνια είχαν να αγοραστούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες» τόνισε.

«Νέα ενίσχυση τον Ιανουάριο»

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τόνισε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετήσουν περιφερειακά δρομολόγια έτσι ώστε να απελευθερωθούν στο κέντρο λεωφορεία της ΟΣΥ. «Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10 με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου» είπε.

Αναφορικά με την επόμενη φάση της ενίσχυσης, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα αποκτηθούν μέσω leasing 300 λεωφορεία μέχρι δέκα ετών. «Για πρώτη φόρα φέρνουμε το θεσμό της εκμίσθωσης στην Ελλάδα κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ ενώ τα ΚΤΕΛ το κάνουν με 1,41. Τα λεωφορεία με leasing θα τα οδηγούν οι οδηγοί της ΟΣΥ. Τα ΚΤΕΛ θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας» εξήγησε ο κ. Καραμανλής.