«Η κυβέρνηση προφανώς αντιμετωπίζει τα μείζονα αλλά προχωράει και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις επενδύσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με την επένδυση της Microsoft.

«Πρόκειται για μία επένδυση 1 δις ευρώ εν μέσω κοροναϊού, με 3 data center στην Ελλάδα, που θα καταρτίζονται 100 χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο αυτό. Είναι η πρώτη χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη Microsoft και είναι η όγδοη στην ΕΕ και όλα αυτά εν μέσω covid και ενώ παράλληλα έχουν γίνει μια σειρά αντίστοιχων επενδύσεων και φυσικά οι πολυπόθητες εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

«Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση προφανώς αντιμετωπίζει τα μείζονα αλλά προχωράει και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις επενδύσεις», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

«Θυμίζω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το αθλητικό νομοσχέδιο επίσης μια τομή και ένα χτύπημα στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Προχωράνε πράγματα που επειδή ασχολούμαστε με τα σοβαρά για αυτή την περίοδο δεν τα βλέπουμε αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρά και είναι στον πυρήνα όσων υποσχεθήκαμε», διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανός.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή ο Εισαγγελέας έχει κινηθεί, όπου έχει κινηθεί και έχουν γίνει οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες», αλλά το πιο σημαντικό, όπως - είπε -που έκανε η κυβέρνηση είναι ότι είπε «παιδιά ή τηλεκπαίδευση ή απουσίες».

«Αυτό νομίζω ότι ήδη έχει μειώσει τα νούμερα, θα το δούμε και τις επόμενες μέρες», επισήμανε ο κ. Ρωμανός.

«Το πρόβλημα είναι οι καταστροφείς της κοινής λογικής και αυτή η κυβέρνηση σε αυτούς τους καταστροφείς δεν πρόκειται να αφήσει σπιθαμή εδάφους», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.