Στο κενό πέφτουν όπως φαίνεται οι προτροπές του Αλέξη Τσίπρα προς τους συντρόφους του να κοπάσουν τα προβλήματα και οι αντιπαραθέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις ζητάει να χαμηλώσουν οι τόνοι τίποτα φαίνεται να μην αλλάζει.

Μάλιστα ενώ στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί ιδιαίτερα στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντικαθιστά τα όργανα με τις παρεμβάσεις του , ο βουλευτής Χανίων επανήλθε δριμύτερος αδιαφορώντας μάλιστα για τις απειλές της ηγεσίας του κόμματος του περί πειθαρχικών ποινών.

Με αφορμή όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ΒΗΜΑ της Κυριακής – ότι στην αριστερά η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος « και ότι τα «αρχηγικά κόμματα –που άλλωστε δεν είναι στις προθέσεις του Αλέξη- ανήκουν στα αζήτητα της ιστορίας» ο Παύλος Πολάκης παρενέβη με ανάρτηση του στο facebook λέγοντας ότι «αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν, αλλά και ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν», προσθέτοντας ότι «το καθοριστικό είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα συμπυκνώσει-πυροδοτήσει-κατευθύνει αυτή την κίνηση».

Στην ανάρτηση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας αφού αναφέρετε στην εμπειρία του στις ΜΕΘ καταλήγοντας λέει :


«Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα ,μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:

-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση

-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ- ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση .....»

Φυσικά το ζητούμενο για την Κουμουνδούρου είναι πως θα αντιδράσει απέναντι στον Παύλο Πολάκη καθώς ο βουλευτής Χανίων εμφανίζεται αυτοβούλως ως ο πιστός σωματοφύλακας του Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να ξεκινήσει τις πειθαρχικές συστάσεις με τους δικούς του ανθρώπους καθώς θα σταλεί λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Ότι δηλαδή αυτοί που δημιουργούσαν προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα που λειτουργούν με την αντίληψη του θεματοφύλακα της εξουσίας.