Την ενόχληση της κυβέρνησης για την κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με σημερινή μέρα που βγαίνει η απόφαση για την Χρυσή Αυγή βλέπουν πίσω από την παρέμβαση Πέτσα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία αποδοκιμάζουν την τοποθέτηση του υπουργού για την θεωρία των δύο ακρών λέγοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνη και ανιστόρητη προσέγγιση των πραγμάτων .

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν πίσω από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπλακεί με το αντιφασιστικό κίνημα καθώς αυτό ακουμπά ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών άσχετα με την πολιτική τους προέλευση.

Ακόμα λένε ότι η αναφορά στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά ως τον άνθρωπο που άνοιξε την δικαστική διαδικασία έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά ο στενός του συνεργάτης Τάκης Μπαλτάκος είχε ηχογραφηθεί να κάνει συνεννοήσεις με την Χρυσή Αυγή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως παρά την κυβερνητική επίθεση έχουν αποφασίσει να μην σηκώσουν το γάντι καθώς όπως λένε αυτή την ώρα τα κόμματα πρέπει να εμφανιστούν με ενιαίο πολιτικό μέτωπο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος:

«Λίγες ώρες πριν την ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο κ. Πέτσας εμφανίζεται να έχει ένα ιδιαίτερο μικροπολιτικό άγχος. Επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που λειτουργεί μόνο υπέρ των υπόδικων νεοναζί.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο. Όλες αυτές τις ημέρες εργαζόμαστε έτσι ώστε αύριο το αίτημα για δημοκρατία να πλημμυρίσει τους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτή την κινητοποίηση καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Για τα υπόλοιπα ο κ. Πέτσας και η Ν.Δ. να είναι σίγουροι ότι θα έχουμε το χρόνο να τα συζητήσουμε. Να είναι σίγουροι επίσης ότι αυτήν τη συζήτηση δεν θα την αποφύγουν.»