Για τη σημερινή επιθεση στο γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Μπουντουβή, όπυ ομάδα αγνώστων πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και προκάλεσαν υλικές ζημιές, προπηλακίζοντας και τον ίδιο, ως «πολιτική παρέμβαση για την κατάληψη Γκίνη», τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

«Η βία και οι τραμπουκισμοί μόνο πολιτικές παρεμβάσεις δεν είναι. Είναι παράνομες ενέργειες και μόνο ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται», τονίζει η ΟΝΝΕΔ.

«Η εμβληματική μεταρρύθμιση της κατάργησης του ασύλου ανομίας και της επαναφοράς του στην πραγματική έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας έχει θέσει πλέον τις βάσεις για την καθιέρωση ειδικού σώματος πανεπιστημιακής φύλαξης -πράγμα που αποτελεί πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-, ούτως ώστε οι τραμπούκοι κάθε ''απόχρωσης'' να συλλαμβάνονται και να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει ότι «όσο και αν κάποιοι αρνούνται να το αποδεχτούν, οι μέρες της ανομίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

«Το Πανεπιστήμιο επιστρέφει στους φυσικούς κατόχους του, δηλαδή τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους. Η νομιμότητα και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση», τονίζει.