Μια από τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στο κόκκινο εξ αιτίας των κρουσμάτων του κορονοιού , την Κοζάνη, θα επισκεφτεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς τα θέματα που έχουν προκύψει εξ αιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας στο νομό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εχει μια σειρά από συναντήσεις με τους φορείς υγείας του νομού, τους παραγωγικούς φορείς και τους δημάρχους του νομού καθώς όλα δείχνουν ότι η Κοζάνη βρίσκεται λίγο πριν εφαρμοστούν καθολικά μέτρα .

. «Πρέπει να αποφύγουμε μια εκθετική, και άρα μη διαχειρίσιμη, αύξηση των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό, που θα πιέσει αφόρητα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μοιραία θα ενεργοποιήσει σενάρια αυστηρότερων περιορισμών (τοπικών ή γενικών), με τις γνωστές παρενέργειες στην ζωή όλων μας» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης..

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης και την κάλεσε για μια ακόμα φορά να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, σε μαζική συνταγογράφηση των τεστ, στην εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στη διαχείριση της πανδημίας και σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Βουλή , αναφέρθηκε και «στην ανάγκη να συνταγογραφούνται τα τεστ, καθώς είναι μεγάλο το κόστος για την μέση οικογένεια, εφόσον έρθει αντιμέτωπη με μια τέτοια αναγκαιότητα. Πρόσθεσε ότι σήμερα, πάνω σε αυτή την ανάγκη, ιδιωτικοί φορείς θησαυρίζουν. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, να προβούν σε 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και να εγκαταλείψουν την λογική της «παρένθεσης» ως προς την πανδημία.»