Στα γραφεία του ΟΑΕΔ πήγε σήμερα ο νεαρός Κωνσταντίνος ο οποίος μαζί με την 90χρονη γιαγιά του βρέθηκαν στον δρόμο πριν από μερικές ημέρες, αφού εκδιώχθηκαν από το σπίτι που νοίκιαζαν στον Κολωνό. Ο 25χρονος είχε ραντεβού με τον προσωπικό του σύμβουλο εργασίας στον ΟΑΕΔ για να περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να βοηθηθεί να βρει δουλειά σύντομα. Μόνο που στο ραντεβού αυτό δεν πήγε μόνος του. Είχε μαζί του την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία και το είχε οργανώσει.

Η κ. Μιχαηλίδου είχε επισκεφθεί πριν από δύο ημέρες τον ξενώνα του Δήμου Αθηναίων όπου αυτός και η γιαγιά φιλοξενούνται προσωρινά χάρη στην πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου. Η υφυπουργός είχε τότε συζητήσει αρκετή ώρα με τον Κωνσταντίνο, αναζητώντας τρόπους να βοηθήσει αυτόν και τη γιαγιά του. Το θέμα της εργασίας για τον νεαρό ήταν φυσικά το σημαντικότερο.

Η κ. Μιχαηλίδου του εξήγησε τις διαδικασίες του ΟΑΕΔ και του πρότεινε μάλιστα να πάνε μαζί για να γραφτεί, πράγμα το οποίο και έγινε. Αυτό θα πει εξατομικευμένη προσέγγιση από την πλευρά της Πολιτείας….