«Ο Γιάννης Λαγός εξαπολύει μύδρους κατά της ελληνικής κυβέρνησης, δυσφημίζοντας τη χώρα μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα να μην καθυστερήσει η διαδικασία στην Ευρωβουλή για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Την ίδια στιγμή ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ελίζα Βόζεμπεργκ στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενη στην υπόθεση του Γιάννη Λαγού, η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε: «Ο κ. Λαγός από χθες αλλά και από πολλών ημερών εξαπολύει μύδρους εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά κυρίως εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Στο ευρωκοινοβούλιο έχει δυσφημίσει τη χώρα κατ΄επανάληψη ή έχει προσπαθήσει γιατί η δυσφήμιση πρέπει να έχει και έδαφος αξιοπιστίας. Ισχυρίζεται ότι έχει προσλάβει εταιρεία Ιταλών συνηγόρων και άλλων διαπρεπών, επικεφαλής είναι ο δικηγόρος των Ιταλών νεοναζί ο οποίο έχει υπερασπιστεί και τον Ερικ Πρίμκε για εγκλήματα πολέμου».

«Το γεγονός ότι απειλεί θεούς και δαίμονες θα πρέπει να μη φοβίζει κανέναν. Οι ρυθμοί της ελληνικής Δικαιοσύνης θα είναι άμεσοι. Τη Δευτέρα μπορεί να έχει ένα απόσπασμα άμεσα της απόφασης , θα το συνοδεύσει με ένα αίτημα άρσης της ασυλίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα το εισαγάγει αμέσως στη νομική επιτροπή και θα το αναθέσουν σε έναν εισηγητή. Θέλω να πιστεύω ότι οι προθεσμίες δεν θα είναι μεγάλες. Θα φέρει την εισήγηση στην Ολομέλεια ο εισηγητής και η Ολομέλεια θα αποφασίσει με σχετική πλειοψηφία. Οι ρυθμοί σε ένα –δύο μήνες θα έχουν καταλήξει. Το επόμενο βήμα είναι ότι πρέπει να συλληφθεί να έρθει στην Ελλάδα. Το θέμα είναι αν θα κρυφτεί ή θα παραδοθεί αυτοβούλως γιατί ο ίδιος είχε πει και κάποιους λεονταρισμούς ότι εγώ εφόσον αποφασιστεί από το δικαστήριο θα έρθω να εκτίσω την ποινή μου, τώρα έχει αλλάξει και λεει ότι θα δικαιωθώ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία προσφεύγω την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Να αναζητηθούν ευθύνες. Υποτίθεται ότι ήξερε η Αστυνομία κατόπιν εντολών τις κινήσεις τους, αυτός δεν μπορεί να εξαφανίστηκε άρα υπήρξε μια πλημμελής παρακολούθηση, εποπτεία».

Για τον κοροναϊό, ανέφερε: «Έχουμε μείζον πρόβλημα γιατι καταρχάς οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να ελέγξουν το φαινόμενο. Φορούμε μάσκες παντού, η τηλεεργασία είναι στο 90% αλλά από την άλλη αυτό που είδα τις περασμένες μέρες που ήταν καλός ο καιρός όλοι ήταν στα καφέ χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, χωρίς τίποτα. Έκλεισαν τα καφέ και τα εστιατόρια, συζητούν ότι και το λιανεμπόριο μπορεί να βρεθεί σε έλεγχο και τώρα δεν έχουν αποφασίσει λόγω των αριθμών των τεστ αν θα κάνουν τεστ σε εκείνους που έχουν ήδη συμπτώματα ή σε άλλους οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί. Τη μια μέρα λένε ένα την άλλη άλλο. Υπάρχουν ελλείψεις και αστάθεια ως προς το ακολουθούμενο πρόγραμμα. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουμε 10.650 χιλιάδες νεκρούς, αυτό το μέγεθος είναι τρομερό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια χώρα η οποία είναι κοντινή πληθυσμιακά με τη δική μας».