«Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας. Έχει εσωκομματικά προβλήματα ο κ. Τσίπρας και ξέρετε ότι η Αριστερά τρέφεται μονίμως από το να δημιουργεί έναν εχθρό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφορικά με την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκουρα από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας υπενθυμίζω ότι πριν περίπου ενάμιση μήνα είπε, δείχνοντας στο εσωκομματικό του πεδίο ποιος είναι ο εχθρός, τον πρωθυπουργό πολιτικό απατεώνα στη Βουλή», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Γαϊτάνης έσπευσε να επισημάνει ότι «με τον ίδιο τρόπο αυτή τη στιγμή βλέπει ότι είναι εσωκομματικά στριμωγμένος, όλη αυτή η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή, με τις δηλώσεις Κοντονή, με το γεγονός, το καταλαβαίνει και ο ίδιος, ότι δεν έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία και αυτό δήθεν προσπαθούν να το στρέψουν σε άλλα αίτια έτσι λοιπόν έκανε και αυτή την κίνηση απελπισίας παραβλέποντας το γεγονός ότι τα νομοσχέδια περνάνε πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο».

«Έχουν την έγκριση δηλαδή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κι τα νομοσχέδια δεν είναι μια προσωπική πολιτική του κ. Σταϊκούρα είναι μια πολιτική επιλογής της κυβέρνησης που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζοντας ότι «αυτό δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας της πολιτική, αγνοεί τα πραγματικά γεγονότα».

«Όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται η πραγματικότητα τόσο χειρότερη είναι η πραγματικότητα για τον Τσίπρα. Δεν αλλάζουν εκείνοι θέσεις η πραγματικότητα φταίει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να απευθύνεται στο θυμικό των πολιτών όμως όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται η κυβέρνηση, όσο πιο τεκμηριωμένος είναι ο πολιτικός λόγος της ΝΔ και όσο τα γεγονότα δείχνουν στους πολίτες τη συγκεκριμένη κατεύθυνση νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απάντηση σε αυτή τη διαστρέβλωση που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρει την απάντηση του στη Βουλή», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Για τη ΝΔ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα και φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι 157 βουλευτές θα στηρίξουν τον κ. Σταϊκούρα και θα απορρίψουν την πρόταση μομφής», τόνισε ο κ. Γαίτάνης.

Ερωτηθείς αν θα καταφέρουμε να αναστρέψουμε την έξαρση του κοροναϊού, απάντησε: «Εξαρτάται από εμάς να εφαρμόσουμε τα μέτρα και τα βασικά μέτρα είναι δύο, οι αποστάσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο κοροναϊός δεν κοιτάζει ούτε πολιτικά φρονήματα ούτε ποδοσφαιρικά φρονήματα, ούτε ηλικίες ούτε επαγγέλματα μας χτυπάει όλους το ίδιο ανεξαιρέτως κατά συνέπεια ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε είναι αυτός και εφόσον βλέπουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών μειώνεται σημαίνει ότι οι νέοι πρέπει να δείξουν μια μεγαλύτερη υπευθυνότητα σε ότι αφορά τον συγχρωτισμό».