Ως αποτέλεσμα προπαγάνδας που εκπορεύεται από τα συμφέροντα που έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λόγω της σωστής φύλαξης των ελληνικών συνόρων, χαρακτήρισε από την Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel πως η χώρα μας σε συνεργασία με την Frontex κάνει pushback στα νησιά του Αιγαίου.

 «Προσπάθεια της κυβέρνησης να φυλάξει τα σύνορα έχει δημιουργήσει οικονομική καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που έχασαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Μηταράκης  απαντώντας σε σχετική εμβόλιμη ερώτηση του κ.ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή και πρόσθεσε: «Έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με προπαγάνδα. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα όμως υπερβαίνει και αυτό. Η χώρα φυλάει τα σύνορά της με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

 «Θέλετε η χώρα να μη φυλάει τα σύνορά της;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν είστε περήφανοι που το κάνει; Είμαι περήφανος που το λιμενικό έχει σώσει δεκάδες ζωές στο Αιγαίο φέτος. Παρακαλώ να μην αναπαράγουμε προπαγάνδα».

Ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του χαρτοφυλακίου του, εξηγώντας πως από την αρχή του χρόνου έχει υπάρξει μείωση στις ροές στα νησιά κατά 56%. Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε πως μέχρι το Πάσχα ή το αργότερο το καλοκαίρι οι δομές στα νησιά του Αιγαίου θα έχουν αδειάσει.