Μήνυμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων να σταματήσουν να ζητούν εξηγήσεις για την επίμαχη δήλωση Χρυσοχοΐδη λόγω της «κρισιμότητας των εθνικών στιγμών» έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές που όλοι στηρίζετε και υπερασπίζεστε» είπε ο κ. Δένδιας εκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι οι θέσεις του περί «εθνικισμού» των 12 ναύτικων μιλίων είναι εκτός εθνικής γραμμής.

 Στη συνέχεια, όμως, ζήτησε να κλείσει εδώ το θέμα λόγω της κρισιμότητας των εθνικών στιγμών. «Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος, επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ’ αυτού» είπε ο κ. Δένδιας.

 

Σημειώνεται, ότι πριν την τοποθέτησή του στη Βουλή ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ότι «η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια».