Αποστάσεις από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί προσπάθειας καταστρατήγησης των περιοριστικών μέτρων μέσω της αποστολής sms για σωματική άσκηση, πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός υποστήριξε ότι το σύστημα δεν υποστηρίζει τον έλεγχο της κατηγορίας των μηνυμάτων «αδειάζοντας» τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για αποστολή περισσότερων από ένα εκατ. sms για άθληση το βράδυ της Κυριακής. 
 
Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης τα στοιχεία που παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέκυψαν κατά προσέγγιση, δεδομένου ότι τις νυχτερινές ώρες επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας και άθλησης. 

«Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός, ενώ για την αποστολή ενός εκατ. sms είπε: «Αυτό ήταν κατά προσέγγιση. Εφόσον έχουμε πει ότι τα βράδια επιτρέπεται μόνο για άθληση ή για λόγους υγείας μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για «κόφτη» στον αριθμό των sms που μπορεί να στείλει κάποιος ανά μέρα.