Στο 3ο Paris Peace Forum, που είναι αφιερωμένο στη συλλογική αντίδραση στην πανδημία και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε κοινά προβλήματα, συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός επέδωσε ευχαριστίες για τη διοργάνωση αυτού του forum, τη στιγμή που – όπως είπε- «πολεμάμε όλοι αυτή την τρομερή ασθένεια».

«Πολλοί από μας θα ήθελαν να ξεχάσουν αυτή τη χρονιά. Χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα και ζήσαμε μέσα στην απομόνωση και τον φόβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Χάθηκαν θέσεις εργασίας και κινδυνεύουν οι βιοτικοί μας πόροι. Οι οικονομίες μας βρίσκονται σε ύφεση», επισήμανε ο ίδιος τονίζοντας «το 2020 είναι επίσης φορέας ελπίδας. Ελπίδας που ενσαρκώνεται και ορίζεται από τους ειδικούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους επιστήμονες και όσους καινοτομούν».

«Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αυτοί μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από (την πανδημία), να περιορίσουμε την διάδοση (του ιού) και να έχουμε σταθερά έναν χαμηλό απολογισμό όσον αφορά τους θανάτους», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαν δουλέψει μαζί, αν αυτές οι ομάδες ειδικών δεν είχαν υιοθετήσει μία προσέγγιση που έδινε έμφαση στη συνεργασία, τη σύνθεση ειδικοτήτων και την εξωστρέφεια, η οποία γρήγορα ενσωμάτωσε τεχνολογίες αιχμής και λύσεις που δίνει η τεχνητή νοημοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «σε όλη την Ευρώπη, η συνεργασία μας πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο», υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ένα από τα μοντέλα συνεργασίας που θα πρέπει να ορίσουν το μέλλον μας».

«Αν πράγματι έχουμε κάποιες ελπίδες να οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη, μετά την έξοδο από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ασπαστούμε τη δύναμη πρέπει να ‘’αγκαλιάσουμε’’ τη δύναμη της συλλογικής καινοτομίας: Να επενδύσουμε στον ψηφιακό τομέα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις και σε οικονομίες με υψηλούς μισθούς για το μέλλον μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε, να καθοδηγούμαστε από στενόμυαλα προσωπικά συμφέροντα ή να παρενοχλούμαστε από κακόβουλα κράτη», τόνισε ο . Μητσοτάκης.