«Αυτό που βλέπουμε είναι μια αντιπολίτευση του τσουρεκιού, του ποδηλάτου και των fake news  που είναι ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών, η οποία κοιτάζει πώς θα καρπωθεί, πως θα κερδίσει οτιδήποτε μπορεί είτε από την τραγωδία που βιώνουμε, είτε από τον τεράστιο αγώνα που γίνεται για να ξεπεράσουμε μια πρωτόγνωρη κρίση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει είναι ότι είτε έχουν το προσωπείο του Μπάρκα και του Πολάκη και της Βουνάτσου είτε όχι η στρατηγική που υπηρετούν όλοι όσοι βγαίνουν τα κανάλια με πρώτο τον κ. Τσίπρα είναι ίδια, είναι η στρατηγική του Πολακισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

«Άρα τελικά μάλλον η λύση είναι να οπλίζεσαι με ψυχραιμία, να κάνεις τις ασκήσεις ψυχραιμίας σου και να βγαίνεις και να λες δυνατά τα επιχειρήματα σαν να μην είχες απέναντι τον οποιονδήποτε αλλά να είχες έναν πιο μετριοπαθή εκπρόσωπο του Πολακισμού. Γιατί όλοι τον πολακισμό πρεσβεύουν αυτή τη στιγμή γιατί αυτή είναι η κεντρική γραμμή τους, αυτή είναι η διέξοδός τους, αυτό είναι το οξυγόνο τους», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την ανάρτηση της κας Βουνάτσου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να απαντώνται αυτά όπως απατήσαμε εμείς την Κυριακή το πρωί λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της συγκεκριμένης κυρίας και όπως απαντάμε σε κάθε περίπτωση. Όπως απαντήσαμε για τον ΕΟΔΥ επίσης την Κυριακή το πρωί πολιτικά και ευτυχώς επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη για να απαντήσει όπως πρέπει και η Δικαιοσύνη γιατί δεν αρκεί η πολιτική απάντηση σε τέτοιου είδους fake news τα οποία καταλαβαίνετε ότι διαρρηγνύουν το τρίγωνο της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών, πολιτικών και επιστημόνων που είναι καίριας σημασίας σε αυτή τη φάση που βιώνουμε».

«Άρα λοιπόν ναι, όλα θα απαντώνται όπως ακόμα και το γελοίο αφήγημα της αντιπολίτευσης του τσουρεκιού και του ποδηλάτου. Όλα απαντώνται, όλα μπαίνουν στο μέγεθος που τους αναλογεί και δεν αφήνουμε τίποτα. Δηλαδή το να κάνει κριτική στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έκανε προσωπική άσκηση στην Πάρνηθα και σταμάτησε να μιλήσει σε κάποια παιδιά από το Μενίδι που έκαναν εκεί μοτο κρος και να ασκείται κριτική για αυτο από τους εκπροσώπους του κόμματος του οποίου ο αρχηγός πήγαινε μόνο για κοτεράδες με πούρα και καταδεχόταν να μιλάει μόνο μεγαλοεπιχειρηματίες ε, νομίζω ότι είναι κωμικοτραγικό το λιγότερο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το μεγάλο μας όπλο είναι η αλήθεια και η πληροφορία και είναι και το μεγάλο όπλο κατά οποιουδήποτε Πολάκη, οποιασδήποτε Βουνάτσου και δεν ξέρω ποιου άλλου», επισήμανε ο ίδιος.