Nα δοθούν στην δημοσιότητα τα αρχεία της επιστημονικής ομάδας για την αντιμετώπιση του covid-19 ζήτησε χθες για μια ακόμη φορά από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τον τρόπο αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας

«Η Επιτροπή δεν έχει τα σωστά στοιχεία εγκαίρως για την πορεία της πανδημίας; Η διπλή καταγραφή οδήγησε σε ελλιπή στοιχεία, η Επιτροπή καλείται να αποφανθεί με βάση στοιχεία απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα» υπογράμμισε ο αρχηγός αξιωματικής.

«Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν σας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Βγάζετε μία εικόνα υποκριτική, εξοργιστική. Ο ένας υπουργός πανηγυρίζει, ο άλλος λέει τι να τις κάνουμε τις ΜΕΘ, θα πέθαιναν περισσότεροι.»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και σε όσα λένε και κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία εκφράζουν την διαφωνία τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. : « Η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση… Αλλά τα μέλη της επιτροπής μιλάνε, λένε δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία. Ακόμα και οι υπουργοί μιλάνε, λένε πέσαμε έξω. Αλλά και οι βουλευτές της πλειοψηφίας, ακούω, μιλάνε, και λένε ότι το μπάχαλο στο άνοιγμα του τουρισμού κόστισε βαριά. Όλοι παραδέχονται τα κυβερνητικά λάθη. Εκτός από σας και την αυλή του Μαξίμου…».

Η Κουμουνδούρου στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύει τα όσα είπε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης προς την Αυτοδιοίκηση για την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

«Θέλαμε να έχουμε την κατανομή για να ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή και πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε σήμερα. Τα ζήτησα κι από τον πρωθυπουργό στην τελευταία συνάντησή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης .