Ανοιχτό άφησε ο Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την επόμενη εβδομάδα. Απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν άμεσα τα σινεμά.


"Δεν αναφερθήκατε στα θέατρα, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τους λοιπούς χώρους Πολιτισμού. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις ή σχεδιασμός σχετικά με το άνοιγμά τους;", ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο σημερινό briefing και η απάντησή του ήταν η εξής:


"Υπάρχει συζήτηση για τα θέματα αυτά. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα, τα οποία μας απασχολούν. Όσον αφορά την ψυχαγωγία, όπως είπα και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, δεν πρόκειται ν’ ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021. Θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς διάφορα θέματα από τη νυχτερινή διασκέδαση, μέχρι τα θέματα των σινεμά για παράδειγμα. Υπάρχει μια συζήτηση και θα απασχολήσει και την Επιτροπή των ειδικών και την Κυβέρνηση το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως, μαζί με τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες μας και τα κομμωτήρια, θα έχουμε νεότερα για κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, εάν υπάρχει περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο, ν’ ανοίξουν."