Δομνα_Μιχαηλιδου_3
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για τους ανθρώπους με αναπηρία προσβάλλουν αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο

Η υφυπ.Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου πήρε θέση μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου που χαρακτήρισε τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες ως «σακατεμένους».


Η τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου:


«Η ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή είναι αυτονόητο δικαίωμά τους και η εργασία είναι βασική προϋπόθεση για να το πετύχουν. Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τους προσβάλλουν στο ελάχιστο, προσβάλλουν όμως τα μέγιστα όποιον σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δουλεύουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απασχολούνται μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρώτη φορά, συμπολίτες μας με αναπηρίες.


Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία έχουμε αποτυπώσει με σαφείς και μετρήσιμους στόχους όλες τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε για να κάνουμε πραγματικότητα την ισότιμη αντιμετώπισή τους στην εργασία και στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.