Την κάθετη διαφωνία του με επαναστατικές λογικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες εκφράζουν οι Νεοδημοκράτες εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ – Ανανέωση, πιστώνουν θετικά στη κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη διάσωση του ΕΛΤΑ διεκδικώντας παράλληλα «ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά μέτρα, καθώς και εναλλακτικές πολιτικές στη διαχείριση του μισθολογικού κόστους με προστασία των νεώτερων εργαζομένων».


Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ σύσσωμη, με την ίδια επιχειρηματολογία, είχε καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μείωση αποδοχών κατά 12%.


Στην ανακοίνωση τους σημειώνουν , μεταξύ άλλων: « Το 2017 διαφωνούσαμε τεκμηριωμένα ως ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ συνολικά στη λογική της οριζόντιας μείωσης του βασικού μισθού ύψους 12%, συνεχίζουμε και σήμερα να διαφωνούμε ως ΔΑΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην οριζόντια μείωση των βασικών αποδοχών κατά 12 + 8 = 20%.Το να διαφωνείς, άλλωστε, το 2017 αλλά να συμφωνείς σήμερα, δεν μπορεί παρά μόνο να σημαίνει ότι διαφωνούσες γιατί θεωρούσες τη μείωση μικρή! Δεν αφήνεις περιθώρια για άλλη ερμηνεία…


Οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα ΕΛΤΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση με το κρίσιμο ζήτημα να έγκειται στην ολοκληρωμένη εφαρμογή και έγκαιρη υλοποίησή τους. Μετά από πολλά-πολλά χρόνια κάποια κυβέρνηση, εν προκειμένω η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ασχολείται επιτέλους με τη διάσωση του ιστορικότερου Οργανισμού στη χώρα, που εδώ και καιρό βουλιάζει υπό την πίεση χρόνιων παθογενειών και στρεβλώσεων…».