Σε δύο σημαντικές αποκαλύψεις προέβη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της πεθνήμερης συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. 

H πρώτη έχει να κάνει με το 5G, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αποκαλύπτει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία. «Αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή της των δικτύων πέμπτης γενιάς», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια

Η δεύτερη αποκάλυψη που έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει να κάνει με τα ραντεβού για το εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, προαναγγέλοντας από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια - για όσους δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες - για να κλείσουν οι πολίτες ραντεβού για το εμβόλιο που θα γίνει σε δύο δόσεις με ένα από αυτά τα είναι τα φαρμακεία και ενδεχομένως τα ΚΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω των περίπου 10.000 φαρμακείων. Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, επειδή υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια όπως τα φαρμακεία για το κλείσιμο ραντεβού.

Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και η αξιοποίηση και χρήση των ΚΕΠ.

Νωρίτερα, ο κ. Πιερρακάκης είχε πει ότι θα αξιοποιηθούν και άλλα κανάλια μέσω των οποίων θα προγραμματίζονται τα ραντεβού 

Καταρχάς μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, στην οποία θα προτείνονται στους πολίτες δύο ραντεβού, όσες και οι δόσεις του εμβολίου. «Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευμένα μηνύματα για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνουν αν θα κλείνουν το συγκεκριμένο ραντεβού ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης. 

Δευτερευόντως μέσω της ειδικής ψηφιακής πύλης emvolio.gov.gr, στην οποία θα μπαίνουν οι πολίτες και θα κλείνουν το ραντεβού τους. 

Τέλος, άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η λίστα με τα κανάλια εξυπηρέτησης να διευρυνθεί, καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη των εμβολιασμών.