ΜΕΛΑΣ
Πολιτική

Μελάς: Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες επιταχυντής ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2021

Στη σημασία και το ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας στάθηκε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μελάς, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021.

Ο Γιάννης Μελάς ανέφερε πως στο τομέα του Ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν γίνει σημαντικά βήματα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημείωσε πως: "μέσω του gov.gr διευκολύναμε και απλοποιήσαμε την καθημερινότητα των πολιτών. Ξεκίνησε τον Μάρτιο με 501 υπηρεσίες και σήμερα παρέχονται συνολικά 729."

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αύλη συνταγογράφηση:"Θα επισημάνω την άυλη συνταγογράφηση. Γιατί η άυλη συνταγογράφηση θα είναι το βασικό εργαλείο στο σχεδιασμό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού."

Ο Γιάννης Μελάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τονίζοντας" Στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτυπώνονται περισσότερα από 400 έργα που θα κάνουν πράξη το ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας."

Ενώ για την επένδυση στις νέες τεχνολογίες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να γίνει ο επιταχυντής ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, γαιτί Δημιουργεί πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιεί και κάνει ανταγωνιστική την ελληνική αγορά.

Ανέφερε τέλος χαρακτηριστικές επενδύσεις μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών που ανακοινώθηκαν, εν μέσω πανδημίας, στη χώρα μας. Όπως είναι η επένδυση ύψους 1 δις από τη Microsoft,η επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια, το Κέντρο Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί στο κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ στο Πειραιά και ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, το Ταμείο Φαιστός που έχει θεσμοθετηθεί από αυτή την κυβέρνηση και η ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομών τεχνολογίας 5G που είναι προ των πυλών.