Η κριτική Τσίπρα, όπως διατυπώθηκε, ήταν απλώς «πυροβολισμός του ορθού λόγου» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού επί του προϋπολογισμού. Τόνισε επίσης ότι εάν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι με όλα αυτά που έκανε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, έχει αποτύχει, "τότε ίσως χρειαστούμε το δικό σας «νόου χάου» (=τεχνογνωσία) που έχετε στις ευκαιρίες "«ίαλ εστέιτ» (=κτηματαγορά). Νομίζω, είναι το καλύτερο «know how» που διαθέτετε, για να μπορείτε να εξασφαλίζετε με χαμηλά μισθώματα ό,τι εξασφαλίζετε..»


Ακούσαμε από τον πρώην πρωθυπουργό ταυτοχρόνως τα εξής: Δεν ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά αλλά θέλουμε μια σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική, με ότι αυτό σημαίνει.. Στα οικονομικά, να αδειάσουμε τα ταμεία, να μεγαλώσουμε το χρέος και με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσουμε τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ και έλλειμμα. «Αυτό πραγματικά θα κερδίσει το Νόμπελ Οικονομίας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε τον λόγο του κ. Τσίπρα «καταστροφικό», επικρίνοντάς τον μάλιστα ότι «ενόσω κυβερνήσατε με αυταπάτες, αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής».


"Ως σύγχρονος Ζολά" ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα που δεν έπραξε καλά η κυβέρνηση, αλλά δεν έκανε καμία εποικοδομητική πρόταση, είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Αναρωτήθηκε επίσης εάν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί στην αύξηση των κονδυλίων στην παιδεία ή στα εξοπλιστικά που "παρέμεναν στάσιμα επί 4,5 έτη".


Στην κριτική ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλειφθεί από την κοινωνία, ο κ. Γεραπετρίτης ρώτησε: Μας έχουν εγκαταλείψει οι αγορές, όταν - εν μέσω πανδημίας - η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης; Δεν μας εμπιστεύονται οι επιχειρήσεις όταν έρχονται στη χώρα μας η Microsoft, η VW και η Pfizer; Δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι και οι θεσμοί, "γι' αυτό δεν μας δίνουν τις κυρώσεις που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας;". Μήπως να δούμε πως καταφέραμε να πάρουμε τα 32 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης; Για δε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δει τους δείκτες εμπιστοσύνης.


Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι "εμείς δεν υποσχόμαστε ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε". Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα φέρει την ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους. Δεν θα επικαλεστούμε άγνοια και αυταπάτη. Χτίζουμε με την αξιοπιστία μας μια βιώσιμη εμπιστοσύνη με τους πολίτες. Αυτή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια εμπιστοσύνη. Δεν θα τη διακινδυνεύσουμε και θα την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές..".