Την δημοσιοποίηση όλων των συμβάσεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Βουλή ανέφερε ότι « Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει».

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα δημοκρατίας , διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της σύμβασης που έκανε η κυβέρνηση με την Palantir καθώς το θέμα αφορά τα προσωπικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών. .

Η Κουμουνδούρου ωστόσο έχει αποφασίσει να αναδεικνύει όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία καθώς όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι απλώς «ασπιρίνες».

Οι ίδιοι άνθρωποι σχολιάζοντας στην αναστολή του πτωχευτικού κώδικα ανέφεραν ειρωνικά « Μα καλά, αυτός δεν ήταν εξαιρετικός νόμος που η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως δεύτερη ευκαιρία; Γιατί τώρα τον αναστέλλουν και τον πάνε τον Ιούνιο; Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. «

Ανέφεραν ακόμα ότι το 2016,2017,2018 η ΝΔ κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έδινε ψίχουλα στο κοινωνικό μέρισμα. « Δεν αποταμιεύει ο κόσμος, δυστυχεί ανέφεραν χαρακτηριστικά.. Οι μικρομεσαίοι στενάζουν. Αν δεν ανοίξει ουσιαστική συζήτηση και για 120 δόσεις αλλά και για διαγραφή μέρους του χρέους, δεν θα επιβιώσουν. Θα πάμε σε κόλαση με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» πρόσθεταν.

Σε ότι αφορα το θέμα των συντάξεων ελεγαν ότι «και με την πανδημία και με τις συντάξεις τα έκανε θάλασσα» .

Από την προσοχή τους δεν διέφυγε και η παραδοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εκκρεμείς συντάξεις . Έλεγαν μάλιστα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε 110.000 εκκρεμείς συντάξεις και τώρα έχουν φτάσει τις 360.000.