«Η Ευρώπη έχει κλονιστεί από το Brexit και δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία έως το τέλος του μήνα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακόπουλου σημείωσε πως «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ, όπως οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την προκλητική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την ΕΕ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Νομίζω ότι Ευρώπη έχει κλονιστεί με το Brexit τώρα θα κλονιστεί και άλλο λίγο γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία με τους Άγγλους μέχρι το τέλος του χρόνου για την εμπορική συμφωνία και τις σχέσεις μεταξύ μας. Γίνεται ήδη πάλι ένα αλαλούμ με τα κλειστά σύνορα λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού και νομίζω ότι η Ευρώπη καλά θα κάνει να χρησιμοποιήσει ως αφορμή τον συντονισμό, το οποίο έκανε στην πανδημία και στα εμβόλια για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αν δεν το κάνει αυτό η άκρη του πουλόβερ έχει αρχίσει επικίνδυνα να ξεφτίζει με το Brexit και με αυτά τα οποία γίνονται σε διάφορες χώρες».

«Η Ευρώπη αν θέλει να μετεξελιχθεί σε μια σοβαρή γεωπολιτική δύναμη τότε πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις. Είδαμε ας πούμε για εμάς το θέμα της Τουρκίας ενώ υπάρχει πλέον μια δυναμική και πολλές χώρες οι οποίες λένε ''αρκετά με τον Ερντογάν και την παραβατικότητά του'', αυτές οι οποίες έχουν μεγάλα συμφέροντα και μπορούν να μπλοκάρουν την κατάσταση εξακολουθούν να μπορούν να το κάνουν γιατί αυτό είναι το σύστημα αποφάσεων. Άρα έρχεται η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Αυτή είναι η ώρα της Ευρώπης τώρα και είναι και μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η διασφάλιση της δημοκρατίας αυτό πιστεύω ότι είναι η επόμενη μέρα της Ευρώπης. Αν ενωθούμε γύρω από αυτό έχουμε ελπίδες να επιβιώσουμε», υπογράμμισε η ίδια.

Για τον εμβολιασμό, η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε: «Είναι σημαντικό το πολιτικό σύστημα να δώσει το καλό παράδειγμα. Ο πρωθυπουργός μας που έχει ανακοινώσει ότι θα εμβολιαστεί την άλλη εβδομάδα είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που έχει ανακοινώσει ότι θα εμβολιαστεί δημόσια».