Την πληρωμή ενός σημαντικού μέρους ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για αποζημιώσεις ΠΣΕΑ από τον ΕΛΓΑ προς τους αμυγδαλοπαραγωγούς της Θεσσαλίας μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προανήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πορισμάτων, ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η εξόφληση του ποσού των αποζημιώσεων το οποίο αγγίζει συνολικά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.


Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην αποζημίωση των πληγέντων αγροτών του «Ιανού», υπογραμμίζοντας πως οι διαδικασίες κινούνται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πιστωθούν ακόμα 4,5 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν εξοφληθεί στο σύνολο τους τα ποσά προς τους δικαιούχους.


Τέλος, αναφερθείς στην πορεία της Ελληνικής παραγωγής, ο υπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο κινήθηκαν ακαριαία και στήριξαν εμπράκτως τους αγρότες ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγή τους, τονίζοντας το εξαγωγικό άλμα σειράς προϊόντων, παρά την υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών θα κλείσει με μικρή μεταβολή, καταρρίπτοντας τοις πράγμασι τον μύθο ότι η Ελλάδα δεν παράγει και μόνο εισάγει.