«Εύλογες» και «δίκαιες» χαρακτήρισε ο Αλέξη Τσίπρας τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων για την τροπολογία της Υπουργού Παιδείας, με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.  Μετά  τις  χθες τηλεφωνικές  επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε  την  απόσυρση της τροπολογίας  αλλά  και την απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Παιδείας 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ   έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία– δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας. 

 

Χαρακτήρισε μάλιστα αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την επαίσχυντη τροπολογία. 

 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου   σχολιάζουν τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης λέγοντας ότι  «οι αλλεπάλληλες αντιφάσεις - αποτυχίες, οι καθημερινές πλέον αρρυθμίες και εσωτερικές τριβές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που αποτυπώνονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και ιδιαιτέρως στα ποιοτικά στοιχεία τους, είναι εμφανές πως αναγκάζουν τον κ. Μητσοτάκη σε εσπευσμένο ανασχηματισμό εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης  μήπως και έτσι μπορέσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετακυλώντας  τις ευθύνες για αποτυχίες σε υπουργούς .»
Σχολιάζοντας  μάλιστα τα θέματα της επικαιρότητας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία υπάρχουν σοβαρές αρρυθμίες :

Συγκεκριμένα λένε:

- Η υγειονομική κρίση μετά από δύο μήνες lockdown, με 4.100 νεκρούς σε δύο μήνες, βρίσκεται ακόμα εκτός ελέγχου με αντιφάσεις, παλινωδίες ακόμα και στην καταμέτρηση των κρουσμάτων και επίμονη αδράνεια στην εκπόνηση μαζικών δωρεάν τεστ και την ενίσχυση και προετοιμασία του ΕΣΥ ακόμα και για το τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ ήδη παραμένει υπό ασφυκτική πίεση. Είναι πλέον πλειοψηφικό το κοινωνικό ρεύμα που χρεώνει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις και ελλιπή μέτρα που οδήγησαν στην έξαρση του δεύτερου κύματος.

- Η προμήθεια μόλις 100.000 εμβολίων αντί για 2.000.000 το μήνα που έταζε η κυβέρνηση (παρά τις διαψεύσεις του κ. Πέτσα τα έχει πει ο ίδιος στις 26/11, τις 3/12 και τις 16/12) επιβεβαιώνει πως η πορεία εμβολιασμού είναι μακρά και πριν το ερχόμενο φθινόπωρο δεν θα υπάρχει ανοσία στην κοινότητα. Έτσι, η κυβέρνηση μετά από ένα δεύτερο κύμα εφησυχασμού με πρόσχημα το εμβόλιο, βάζει τη χώρα με ορμή σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

- Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανακάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη με το άνοιγμα των σχολείων. Μετά το 9μηνο που άφησε να πάει χαμένο από το πρώτο ως το δεύτερο κύμα, τώρα ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σχολεία πάλι χωρίς να έχει εκμεταλλευθεί το lockdown, χωρίς μαζικά τεστ και εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη.

- Η οικονομία του κ. Σταϊκούρα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση και με τις δεσμεύσεις για ισχυρή ανάκαμψη το 2021 να έχουν ήδη διαψευστεί όπως άλλωστε προειδοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρές και μεσαίες, σε αντίθεση ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, παραμένουν χωρίς ρευστότητα από τον κ. Γεωργιάδη, αντιμέτωπες με χιλιάδες λουκέτα

-Η ανεργία βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία από τις πολιτικές Βρούτση, πριν καλά καλά σταματήσει η πλειοψηφία των αναστολών εργασίας.