Αναφανδόν υπέρ του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μας κατά του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, τον οποίο, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως το στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί, τάσσεται με ιδιαίτερη έμφαση ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός ξεκινά το εν λόγω άρθρο του ως εξής:

«Το 2021 θα είναι η χρονιά των εμβολίων κατά του SARS-CoV-2. H δημιουργία ισχυρού «ανοσιακού φραγμού» στον γενικό πληθυσμό θα πάρει χρόνο, θα εμφανίσει προβλήματα και δυσκολίες, αλλά σίγουρα είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να στηριχθεί από όλους ο εμβολιασμός ως πράξη συλλογική κοινωνικής ευθύνης. Κάτι που προαπαιτεί και από την οργανωμένη Πολιτεία ειλικρίνεια, έγκυρη ενημέρωση, πειστικές απαντήσεις στα καλοπροαίρετα ερωτήματα, αλλά και στον επιστημονικοφανή σκεπτικισμό, ακόμα και στις ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις.

Τα ενθαρρυντικά βήματα για τα νέα εμβόλια, παρά το ότι υποκρύπτουν ισχυρές συγκρούσεις εταιρικών συμφερόντων, χρηματιστηριακά παιχνίδια, ανταγωνισμούς ισχύος μεγάλων χωρών και σχέδια πολιτικής εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις (η δική μας μάλλον διεκδικεί τα πρωτεία), δημιουργούν βάσιμα την προσδοκία της σταδιακής αναχαίτισης της πανδημίας και της αποκλιμάκωσης της μεγάλης αυτής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».