Το στίγμα της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, ιδιαίτερα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, έδωσε ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τέσσερα υπουργεία αλλάζουν ηγεσία, με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Εργασίας, τον Μάκη Βορίδη στο Εσωτερικών, τον Κώστα Σκρέκα στο Περιβάλλοντος και τον Σπήλιο Λιβανό στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, διατηρείται ο βασικός κορμός στα υπουργεία που διαχειρίσθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε τρεις ομάδες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Θα παραστεί στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Θα παραστεί στην σημερινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας στον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου είχε δηλώσει πως ο Ιερώνυμος δεν θα είναι αυτός που θα ορκίσει τους νέους υπουργούς.

Συγκεκριμένα είχε πει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν είθισται ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Αν ήταν να ορκιστεί ο πρωθυπουργός θα ήταν εκεί. Θα πάει ο Γραμματέας της Συνόδου, αυτό είναι το τυπικό. Δεν ξέρω τι θα κάνει όμως».

Την ίδια ώρα δε, συνεχίζεται η σύγκρουση Εκκλησίας - κυβέρνησης μετά και την χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην συμφωνήσει με τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.