Ορκίστηκαν πριν από λίγα λεπτά οι πρώτοι έξι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, μέλη της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης, όπως διαμορφώνεται μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Πριν την ορκωμοσία του ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στην κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε, θα “προχωρήσουμε με ταχύτητα, με πνεύμα κοινής λογικής και φυσικά με ευαισθησία. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν κι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή πρέπει να προχωρήσουν πλάι – πλάι”. 

Όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας “θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτό το υπουργείο, διαδέχομαι έναν υπουργό (Χατζηδάκης) ο οποίος έκανε σπουδαίο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέλαβε ένα τομέα ενέργειας και του περιβάλλοντος, οι οποίοι ήταν κοντά στον εκτροχιασμό από την προηγούμενη ηγεσία της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εξορθολογίσει τα πράγματα και να δρομολογήσει πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εμείς θα τις συνεχίσουμε θα προχωρήσουμε ώστε να αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα στη χώρα μας”. 

“Nέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Με ενότητα, και με πίστη, με σχέδιο, θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.