Για τραγικό λάθος το οποίο θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα έκαναν λόγω τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα στον εορτασμό των Θεοφανείων με ανοικτές της εκκλησίες και εκατοντάδες πιστούς να περιμένουν στις ουρές.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια έφερε υπενθυμίζοντας ότι μόλις πριν από μερικές μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι οι εκκλησίες θα γυρίσουν στο παλαιό καθεστώς που ίσχυε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

« Δεν είναι δυνατόν ο νόμος να ισχύει για όλους και η κυβέρνηση να υποχωρεί μπροστά στο αντάρτικο της εκκλησίας» έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία εξέφραζαν και τον φόβο ότι απ αυτή την ιστορία μπορεί να ξεκινήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας όπως είχε γίνει και στην Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας μάλιστα την αντίδραση της κυβέρνησης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανέφερε ότι «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί.»

Στην Κουμουνδούρου πάντως έχουν αποφασίσει να ζητάνε καθημερινά την παρέμβαση του εισαγγελέα μετά την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου.

«Με εκατοντάδες νεκρούς , περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κανείς για να παρέμβει η Δικαιοσύνη» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Παρουσίαζαν μάλιστα σχετικές δηλώσεις λοιμωξιολόγων που είχαν ζητήσει ανοιχτά lockdown στη Θεσσαλονίκη από τις 15 Οκτώβρη , αλλά και τις δηλώσεις των γαλάζιων στελεχών της αυτοδιοίκησης που διέψευσαν τον κ. Μητσοτάκη για τη δήλωσή του πως «κανένας δεν είχε ζητήσει πιο σκληρά μέτρα». Να θυμίσουμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και οι δήμαρχοι Κυριζόγλου και Καϊτετζίδης είχαν κάνει σχετικές δηλώσεις.

Έτσι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρουν το αίτημα τους να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνων καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει την Επιτροπή και σε πολλές περιπτώσεις την αγνοεί λαμβάνοντας αμιγώς πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ σε άλλες επιχειρεί μέσα από την επίκλησή της να την καταστήσει ασπίδα προστασίας για τις δικές της αποφάσεις.