«Τον λαϊκισμό τον πολεμάς λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως «το 2020 μειώθηκαν 90% οι εισροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και αυξήθηκαν 75% οι επιστροφές στην Τουρκία».

Ακόμη σημείωσε πως «τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται στην Ελλάδα το εμβόλιο της moderna».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ρωμανού στα Παραπολιτικά 90,1:

«Το λαϊκισμό τον πολεμάς λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας και αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα για όλους εμάς που πολεμάμε καθημερινά το λαϊκισμό και φυσικά μην αφήνοντας την προπαγάνδα να παίρνει διαστάσεις. Αλλά το βασικό που πολεμάει εν τοις πράγμασι και την προπαγάνδα είναι η καθημερινότητα, είναι να βλέπει ο καθένας από εμάς ότι βελτιώνεται η ζωή του και η καθημερινότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Ρωμανός σημείωσε: «Η πραγματικότητα και τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια έχουνε μειωθεί οι εισροές κατά 90 % το 2020 και δεν είναι ότι φταίει η πανδημία γιατί αντιστοίχως έχουν αυξηθεί οι ροές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Επίσης έχουν αυξηθεί 75% οι επιστροφές στην Τουρκία άρα δείτε τη μεγάλη εικόνα γίνεται πρωτόγνωρη προσπάθεια, προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Για τα εμβόλια, ανέφερε: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει έρθει το εμβόλιο της Moderna και στην Ελλάδα, από την άλλη θα έχουμε μια διαρκή αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων εμβολιασμών που πολύ σύντομα θα φτάσουν τις 8 χιλιάδες από 5 χιλιάδες που είναι σήμερα. Ένα σχέδιο εμβολιασμών που προχωράει κανονικά και σήμερα διάβαζα ότι η Ευρώπη προτείνει αυτή τη στιγμή να προμηθευτεί κεντρικά άλλα 300 εκατομμύρια εμβόλια».