Τελικά, εάν καταλαβαίνουμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί την αγορά της πατέντας κάθε εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, ζητεί την… απαλλοτρίωση της πατέντας τους, δηλαδή την… άρση τους.


Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στις σχετικές δηλώσεις του από την Πορτογαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να καταργηθεί μονομερώς η πατέντα σε κάθε εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού…


«Αντί να παίζει με τις λέξεις (σ.σ.: ο πρωθυπουργός), θα περιμέναμε να πάρει μια πρωτοβουλία για άρση (sic) της πατέντας παρουσία του προεδρεύοντος της ΕΕ.», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.


Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ότι το καθεστώς της πατέντας για κάθε εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού ρυθμίζεται και καλύπτεται από διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες και κανόνες και δεν είναι απλώς στη διακριτική ευχέρεια της Ε.Ε. ή της Κομισιόν να δράσει… με ένα νόμο και ένα άρθρο.


Εμείς θα θυμίσουμε μόνο ότι η σχετική πρόταση του κορυφαίου διεθνώς Έλληνα καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE), Ηλία Μόσιαλου, εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του νέου κοροναϊού, δεν προβλέπει… άρση της πατέντας για τα εμβόλια.


Προβλέπει αγορά της πατέντας για κάθε εμβόλιο, πάντα σε συνεννόηση με τις ίδιες τις παρασκευάστριες εταιρείες, και, πάντως, για χρονικό διάστημα ενός χρόνου.


Τώρα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλέξει την λεγόμενη «συμμαχία της Βαλέτα», η οποία παραμένει ακόμη άτυπη, για να μην ξεχνιόμαστε, με την ευρωομάδα της αριστεράς και την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως άλλος… Αλέξης Τσίπρας, μάλλον, να ζητήσει από την Κομισιόν να δράσει μονομερώς, και μάλιστα μονομερώς, αλλά με νομικώς δεσμευτικά αποτελέσματα στο διεθνές πεδίο, ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει με σχετική ευκολία…


Που πάμε, βρε παιδιά;