Μια ...λάιτ επίθεση στην κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μέσω του διαδικτύου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Αφορμή, τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία των νέων που παρουσίασε με ανάρτησή της στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας ήταν δεύτερη το Νοέμβριο του 2020 στην ανεργία των νέων στην Ε.Ε., με 33%, πίσω από την Ισπανία που είχε ποσοστό άνεργων νέων 40%. «Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!», ήταν η ειρωνική ανάρτηση του τομεάρχη εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.


Τον πρόδωσε όμως η μνήμη του κι έκανε αυτή τη γκάφα. Αν είχε απλά σκρολάρει στις παλιότερες αναρτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νεανική ανεργία, θα έβλεπε ότι τον Μάιο του 2019, λίγο πριν παραδώσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, η Ελλάδα ήταν πρώτη πανευρωπαϊκά στην ανεργία των νέων, με ποσοστό 40.4%!


Άθελά του, δηλαδή, ο κ. Ζαχαριάδης αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε την ανεργία των νέων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 40.4% και μέσα σε ενάμιση χρόνο - εν μέσω μάλιστα της πανδημίας - την έριξε περισσότερες από επτά μονάδες, στο 33%.


Για του λόγου το αληθές:


Η ανάρτηση Ζαχαριάδη:















H ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: