O εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφία Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επεσήμανε, τα οφέλη που θα έχει η χώρα μας από την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων τους.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων που θα ενσωματώνουν είναι για την Άμυνά μας ό,τι είναι το εμβόλιο για την πανδημία», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε πως πρέπει «Να αλλάξουμε τους όρους απέναντι στην αντιμετώπιση εκείνου που εκστομίζει καθημερινά προκλήσεις και απειλές. Να αποκτήσουμε ένα στρατηγικά κατάλληλο όπλο «κομμένο και ραμμένο» στις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας. Να ανατρέψουμε θετικά για εμάς τις ποιοτικές ισορροπίες σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «ανέκαθεν επεδίωκε και επιδιώκει την ειρήνη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι τι επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονας. Ειδικά τώρα που ο προσωπικός νέο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς».