Την αύξηση των προστίμων, αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να ανακοινώσουν το απόγευμα στις 18:00 οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ θα γίνουν σχετικές ενημερώσεις και για την πορεία του lockdown.

 Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο και τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για νέα έξαρση του ιού, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή.

 O κ. Χαρδαλιάς στις 18:00 αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του lockdown, που είναι σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς και την αύξηση του προστίμου που επιβάλλεται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κοροναϊού.

 Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κοροναϊού αυξάνονται από τα 300 στα 500 ευρώ. Όπως ανέφερε, ενόψει του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας θα υπάρξουν αυξημένοι έλεγχοι ενώ όπως είπε το πρόστιμο για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ, ώστε –όπως σημείωσε– να αναθερμάνουμε την οικονομία, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, είναι θετική. Το άνοιγμα όπως αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το απόγευμα θα γίνει  με αυστηρούς περιορισμούς και για με διαφορετικό καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές.