«Υπάρχει ένα σχέδιο που προβλέπει την ανάπτυξη χιλίων δεκαοκτώ εμβολιαστικών κέντρων», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ζήτησε να ενημερωθεί για «Τα προβλήματα στη διαθεσιμότητα εμβολίων στην Ευρώπη και η ανάγκη άρσης του καθεστώτος της «πατέντας» σε συνθήκες πανδημίας».


«Τα κέντρα αυτά δεν αναπτύσσονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα κέντρα υγείας, από την πρώτη μέρα. Θα αναπτυχθούν όμως σταδιακά όσο έρχονται περισσότερα εμβόλια στη χώρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.


Και ενημέρωσε πως «έχουμε προσθέσει και τα νοσοκομεία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας. Εμβολιάστηκαν οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα σ’ αυτά, αλλά τα βάλαμε και στο σχεδιασμό μας, προκειμένου να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και την ομαλότητα του εμβολιασμού».


Όσον αφορά τον εμβολιασμό τόνισε πως η διενέργειά του θα πραγματοποιείται σε συνθήκες ασφαλείας σε νοσοκομειακό περιβάλλον, σε διακριτούς χώρους.


Ο κ.Κοντοζαμάνης αποσαφήνισε πως «δεν θα πάει ο πολίτης δίπλα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να κάνει το εμβόλιο. Θα γίνει σε χώρο του νοσοκομείου που είναι διακριτός, είναι απομονωμένος, έτσι ώστε να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.»